Rychlebské hory – 22,1 km a spaní ve srubu

středa 19. srpna 2020

 Jak mě proškolily Rychlebské hory?

Vytrvalým deštěm a značením, kvůli kterému se naše výprava motala v kruhu.

Trasa původně počítala se spaním na Smrku a návštěvou Nýznerovských vodopádů. Smrk se ale babské návštěvě bránil zuby nehty a k sobě nás nepustil. Seslal na nás tolik dešťových kapek, že jsme to radši otočily a hledaly útočiště jinde. A našly! V Nýznerovském srubu... nebo alespoň v jeho přední části neb ta zadní byla zrovna obydlená. Přítomnost mladých svišťů se ukázala jako velmi pozitivní záležitost. Bylo o nás postaráno jako o princezny – oheň v krbu a místo pro uschnutí promočených ponožek.
S Rychlebkami jsem určitě neskončila, na ty vodopády se zajedu podívat jindy.

Poučení pro všechny návštěvníky těchto hor tkví v paměti – nezapomeňte tištěnou mapu a trasu, mobil klidně zapomenout můžete, protože budete celou dobu bez signálu. :-)

Pro kočárky tento výlet nebude, co se týče obuvi, vystačíte si s nízkými pohodlnými trekovkami, začátek trasy byl dost po asfaltu, kde byste se s těžkými pohorkami mohli natrápit, ale tohle je dost individuální. Po cestě je několik studánek, žízní tedy rozhodně nepojdete. U Nýznerovského srubu je i potůček, kde teče velmi dobrá voda. Pokud se tam rozhodnete přespat, počítejte s noční návštěvou. Stálým obyvatelem srubu je totiž plch Ferda/ Eda / tak něco, který se vám bude celou noc připomínat a nedá vám spát. Jo a sem tam se tam proběhne nějaká ta myška, ale to už prostě k trekování patří. :-)

Trasy tentokrát přikládám dvě.

Ta první je tou plánovanou: zde
Ta druhá je tou uskutečněnou: zde

Trasa: Praha – hotel Romantik – Praha
V nohách budete mít: 22,1 km
Půjdete přibližně: 7 hod. 50 min.
Převýšenínastoupáte 1 006 m a sklesáte  913 m
Navštívíte tato místa: Nýznerovský srub

Okomentovat

Díky za tvůj čas. Uvidíme se u dalšího dílu? :-)

© Hory knih. Design by FCD.