Přechod Rychlebských hor – 3 dny a 43,2 km

úterý 23. června 2020

Dosud byly mým velkým favoritem Jizerské hory, ale po treku v Rychlebkách měním názor a přeji si teleport, abych se tamní úžasnou přírodou mohla toulat kdykoliv se mi zachce. Ráno před prací, večer po práci a vlastně i v rámci prokrastinace během pracovního zápřahu.

Tyhle hory by měl zkrátka navštívit každý milovník turistiky, úchvatných výhledů a ticha. Až Rychlebské hory navštívíte, pochopíte, proč se jim přezdívá Zapomenuté hory. 

Výchozím bodem výpravy jsme zvolili obec Bílá Voda, odkud nás čekalo 43,2 km. Téměř celá hřebenová trasa vedla podél hranic. Asfaltu se podrážky našich toulavých bot dotkly až při lovu večeře, čehož se litovat nedalo. Večeře byla fantastická, proto s čistým svědomím doporučuji návštěvu v restauraci Celnice.

Rychlebské hory nabízí nádherné vyhlídky a nepřeberné množství nocovišť a tábořišť. Se studánkami a možnostmi doplnění DOBRÉ pitné vody si v Rychlebkách vůbec nemusíte lámat hlavu, protože pramenů je po trase opravdu mnoho.

Úsměv na tváři vám jednoznačně vykouzlí all inclusive lesní bary. No, řekněte, už jste někdy v divočině narazili na tuhle parádní spásu? A ceny jsou lidové, bez vysokohorské přirážky. :-)
Každý máme jiné tempo a jiné časové možnosti. My času měli spoustu, proto jsme nikam nechvátali a Rychlebky si užívali po kouskách. 

1. den – Bílá Voda, léčebna – rozhledna Borůvková hora – Křížová cesta Travná – večeře v Celnici a spaní na louce vedle štěkajících srnců
2. den – Zálesí – Stříbrný pramen – Hraničky – Czartowiec – Špičák (spaní na plácku s tábořištěm mezi Czartowiecem a Špičákem, dostupnost vody dobrá – kousek je pramen Pod Stráží)
3. den – Břidličný – Kovadlina – Smrk 


Mapu si zobrazte zde

Trasa: Praha – Ramzová – vláčkem do výchozího bodu Bílá Voda – Ramzová – Praha
V nohách budete mít: 43,2 km
Půjdete přibližně: 15,38 hod.
Převýšení: nastoupáte 1 896 m a sklesáte  1 504 m
Navštívíte tato místa: Rozhledna Borůvková hora – Křížová cesta Travná – Špičák – Břidličný – Kovadlina – Smrk






Okomentovat

Díky za tvůj čas. Uvidíme se u dalšího dílu? :-)

© Hory knih. Design by FCD.