Dvoudenní trek v Jizerských horách – 30,5 km

středa 10. června 2020

Krásný den všem!
Květen jsem završila spaním v Jizerkách, čímž jsem zároveň odstartovala vandrovací sezónu. Zahájení tak nemohlo proběhnout jinde než právě v milovaných Jizerských horách, které mi po loňské návštěvě dokonale učarovaly.

Navzdory předpovědím počasí jsem se s bandou holek vydala na výlet na Smrk, kde to na spaní pod širákem sice nevypadalo, ale naštěstí je pod rozhlednou útulná bouda, kde se dá pohodlně strávit noc.

Oproti loňskému roku byla tato trasa mnohem více po asfaltu, což nakonec báječně vykompenzovala okolní příroda a výhledy z Paličníku.
Paličník a výhled z něj
Během deštivého víkendu se mnoho turistů rozhodlo zůstat doma, a tak jsme po trase nenarážely na houfy výletníků. Cesty byly jenom naše a na samotném vrcholu Smrku se sešla jen hrstka lidí. Několik mrazu vzdorných členů z ostatních výprav se připojilo k naší dámské posádce, a tak se naše představy o ryze holčičím čundru pomalu vytrácely. Nevadí. Všichni disponovali alkoholovými zásobami, takže zapadli bez problému.
Nakonec z toho byl hrozně fajn večer, a k překvapení nás všech nás následující den na cestách nedoprovázela kocovinka.
Výhled ze Smrku
V závěru výletu doporučuji doplnit energii v hospůdce Chata pod Bukovcem, kde se budete cítit jako v bavlnce. Prostě tady máte jistotu, že se bezvadně najíte i pobavíte. Pánové, co se starají o provoz jsou neskutečně milí a pohostinní.

Vodu můžete doplnit ve studánce cca 800 m od Smrku – jděte vlevo po modré viz mapa.

Jak jsme s holkama šly se podívejte tady. :-)

Mapu si zobrazte zde

Trasa: Praha – parkoviště Jizerka - Mořina
V nohách budete mít: 30,5 km
Půjdete přibližně: 9,5 hod.
Převýšení: nastoupáte 696 m a sklesáte  696 m
Navštívíte tato místa: 1. den – Jelení stráň – Smrk (rozhledna a spaní v útulně) – 2. den – Paličník

Tak na další super vejlet!

Okomentovat

Díky za tvůj čas. Uvidíme se u dalšího dílu? :-)

© Hory knih. Design by FCD.