Loučná v Krušných horách – 10,6 km

sobota 23. května 2020

V Krušných horách rozhodně nezažijete krušné časy.


Pojďte se se mnou projít na horu Loučnou a pokud máte času nazbyt, vemte to ještě přes Fláje, kde se vám naskytne velmi příjemný pohled na místní vodní nádrž, která je zároveň zdrojem pitné vody určitých částí Ústeckého kraje.

Na Loučnou vede několik tras jak z Litvínova, tak z Meziboří. My se tentokrát vydali na kratší procházku, a tak jsme se auty přiblížili k mezibořskému stadionu a odtud se vydali na zmíněný kopec.


Až na výjimky jsme procházeli bukovým lesem. Šlapali jsme po štěrku, asfaltce, kamenech i k nožkám šetrné trávě. Kromě pár cyklistů jsme výletníky potkali až na Loučné, která se svými výhledy těší velké oblibě. Aby taky ne, když široko daleko vidíte jen boží lesy.


Po snědení svačiny a několika selfíčkách si opět můžete vybrat z několika cest, kterými se vydáte zpátky. My jsme za pochodu trasu ještě trochu upravili, abychom si užili více měkkého terénu a netrápili se na asfaltce.

Pokud však preferujete zpevněné cesty, jděte po modré, jež vás dovede až do cíle. :-) V opačném případně následujte mě. 😸 Pro kočárky nevhodné. Bohužel.

Mapu si zobrazte zde

Trasa: Meziboří
V nohách budete mít: 10,6 km
Půjdete přibližně: 3,5 hod.
Převýšení: nastoupáte 425 m a sklesáte  425 m
Navštívíte tato místa: vrchol Loučná (956 m.n.m.)

Okomentovat

Díky za tvůj čas. Uvidíme se u dalšího dílu? :-)

© Hory knih. Design by FCD.