Riegrova stezka – 12,2 km

středa 15. dubna 2020


Cesta po Riegrově stezce podél řeky Jizery je dokonale snadná. Půjdete převážně po rovině, občas z kopce a do kopce dokonce tak krátkou chvíli, že se nestihnete ani zapotit (pokud nepůjdete v parném létě).

Výhledy jsou nádherné, troufám si říci, že si výlet užijete za každého počasí, protože na každém metru uvidíte oslnivou přírodu, skály a na levém břehu i oblíbenou via ferratu – Vodní brána.

I přesto, že výlet nebyl nijak časově ani energeticky náročný, nedošlo k žádnému úrazu, ve vlaku nás svou přítomností nepočastovala žádná celebrita, divoké kachny nás nepřipravily o svačinu a banditi o batohy, budu na Riegrovu stezku vzpomínat dlouho, neb to byl můj poslední výlet před vyhlášením nouzového stavu.

Až zákazy povolí a namísto roušky a nadměrného množství vína budeme moci neomezeně nasávat vůni lesa a horských vrcholů, hodím vám sem hned několik tras a tipů na vejlety.

Ne vždy se mi daří udržet si pozitivní náladu, jakmile se ale zadívám do map nebo starších fotek, vybavím si proměnlivé horské počasí, bolest nohou a otlačené boky od krosny... jsem ráda, že sedím doma a piju víno. 😁 Ale ne, kecám. Chybí mi to.

Myší skála


Kam se nejvíc těšíte vy?

Mapu si zobrazte zde

Trasa: Praha – Turnov – Semily – Turnov – Praha
V nohách budete mít: 12,2 km (pokud zabloudíte jako my, budete to kolem 20 :D)
Půjdete přibližně: 4 hodin
Převýšení: nastoupáte 422 m a sklesáte 422 m
Navštívíte tato místa: Naučná stezka Údolí Jizery – Spálov – Myší skála – vyhlídka Moravská Jiřička

Okomentovat

Díky za tvůj čas. Uvidíme se u dalšího dílu? :-)

© Hory knih. Design by FCD.